Sommar, Sommar, Sommar

Mina Somrar

Utsikt över Slussen, Orust - Lillgården mittemot

Flamingo i en grannträdgård - meaning what?

Vår Vistelse på Slussen, Orust

Har just kommit hem efter en typisk semestervistelse av 50-talssnitt. Det är något visst med gamla, endast bitvis renoverade hus. Man minns dofterna från sin barndoms somrar, den lite brända doften av damm och trävirke i trappan och övervåningen. Tennisracketarnas parad på krokar i trappan likaså.

Alla blommor med tankande humlor i skuggan av riktiga ekar. Delvis förfallna förrådsbyggnader som vedbod, kanske ett före detta hönshus och ett eventuellt tidigare utedass med vildvuxna brännässlor i halvskuggan.

Och solen lyste alla våra tio dagar så att havstemperaturen i den djupa viken steg från ca 18 till 21 grader. Tänk att åter få hoppa från ett svajigt hopptorn på kanske 3 meter över vattenytan ner i det salta, klara vattnet.

En dag tog vi triangeltrafikfärjan (se interiörfoton!) till Lyckornas havsbad utanför Ljungskile på fastlandssidan och åt lunch på Musselbaren. Havande fått upp smaken för mollusker köpte vi 2 kg musslor från den lokala odlingen utanför Slussen och ångade dem öppna på grillens efterglöd.

Sådant väcker Minnena till Liv

interiör från båten till Lyckorna

båtinteriör 2