13 a - Me2

Konstig stavning?

P-nisse

Snyggare?

Dyning

Om P-avund

Lille Ville

Att vi i det så kallade starkare könet/snarkare stönet, skulle den gamle Robban sagt, har ett väldigt personligt förhållande till våra yttre genitalia är känt. Därför har denna utväxt så många namn, liksom en av dess funktioner.

Och nu kom alltså kvinnans "dyna" som motsvarighet till mannens erektion - fjong, stånd, stake. Detta enligt en avhandling eller ett examensarbete av två nyutexaminerade barnmorskor. Man tror att det för alla tänkbara kön skulle fungera bra med en beteckning (inte betäckning) för kroppsliga tecken på sexuell upphetsning, detta som ett led i medvetandet om desamma. Mannens (eller som radiouppläsaren könskorrekt uttryckte det: "en som bär penis") medvetenhet om sin egen erektion tycks förstärka dennes (penisbärarens) upphetsning och potens.

Vore bra om detta även kom kvinnor (vulvabärare) till godo.

Verkar rimligt!

Könsstereotyper

Händiga Grabbars Klubb

Ja, man kan undra i vår moderna tid varför inte litteraturkunskap, limericksförfattande, snabbvitsmakeri och andra intellektuella färdigheter, nej inte ens kvalificerad kunskap om kvinnans anatomi och fysiologi trumfar över praktiska färdigheter som rörmokeri, snickeri och måleri. Nog för att jag gärna hade behärskat dessa ämnen också (men inte i stället för).

Och ändå finns glesbygdsparadoxen med ensamma gammpojkar i orter där kvinnorna flyttat till tätorternas utbildningar, arbetstillfällen och intellektuella stimulans. Dessa ensamma snickarkunniga fiskare och jägare som måste söka sig ut på den slaviska eller sydostasiatiska äktenskapsmarknaden för att finna en livspartner. Om de inte väljer att bli eviga ungkarlar och gratulerar sig till att ha sparat in en kärring till, varje gång de syr i en knapp själva.

Hur ska ni ha det, tjejer?

Fina pöjkar

The Importance of being Ernst

Angående händiga, fingerfärdiga och andra sorters män.

Själv är jag mera av Josef K än Ernst K - fråga mina barndomsvänner, min hustru och mina barn. Fast Ernst K verkar för bra för att vara sann: en snygg, stor, stark, praktisk karl - och samtidigt en estet, hyfsat intellektuell och verkar mjuk till sättet. Antagligen finns han inte utanför teverutan (kan man ju hoppas av rena rättviseskäl) och vi kan tänka bort honom här och nu.

Man kan inte ens med den bästa vilja i världen beskriva mig som händig av naturen. Fråga som sagt de ovan nämnda eller min gamle slöjdlärare - för att kontakta den sistnämnde krävs dock medial kompetens.

Här behövs en Karl!

Och hon vill också ha en Karl?

Åtminstone min nuvarande hustru får anses ha besuttit en god vilja, det vill säga en tilltro till mina praktiska färdigheter utanför sängen. Ingen kunde vara mera opraktisk än hennes förre man och visst är alla normala män praktiska, säger hon sig ha trott - uppvuxen med en bildhuggare till far och en allmänt praktiskt kompetent, ehuru ogift, äldre bror.

Varifrån kommer dessa myter i vår moderna tid?

Förutom mannens benägenhet att som grupp (det otäcka könet) fortfarande tendera att besitta större muskelstyrka än det motsatta (täcka) könet - vilket vi fortfarande i allmänhet får fortsätta att betäcka (men vänta bara!).

Förutom detta möjliga faktum alltså, hur såg det ut hos våra tidiga förfäder (Homo prerubankius)?

Ay, ay, ay Wilma!

På den tiden vi kutade omkring nakna eller bristfälligt skylda - och om vi inte tror på y-kromosomassocierade hammare-, spik- eller skruvmejselgener - varför skulle en snopp underlätta slöjd?

Det borde vara tvärtom: även en blygsam manslem borde riskera att komma i vägen för hammare eller borr eller andra verktyg. En kompis till mig höll en gång på att vira upp nyssnämnda organ, plus pungen i en skenande borrmaskin. Detta medan brösten, åtminstone hos yngre kvinnor, inte lika lätt hamnar i farozonen.

SO WHY?

undrade eder förbundne lasseN redan i oktober 2018

Tveksam bild, men den enda jag hittade på inkvisition eller häxprocess

#me2,5?

Såg "Uppdrag Granskning" en kväll hösten 2018. Vart har gammalt bondförnuft tagit vägen? Känns tveksamt att utnämna Fredrik Virtainen till Sveriges Weinstein. Lite märkligt även att Aftonbladets konkurrenter är de som mest högljutt citerat väldigt grumliga källor. Och så har vi Lasse Kronér - ganska skumt!

Väntar bara på att någon ska anklaga mig för sexuella trakasserier. Det vore riktigt kul - om något var jag för tam som ung.

#Me3

Och nu ska det lagstiftas om att sex alltid måste vara frivilligt. Är då ofrivilligt sex alltid dåligt? Motvilligt är värre och påtvingat (utanför S&M-lekstugans hägn) alltid jävligt Fel. Eller...? Ett nej är alltid ett NEJ, det har jag aldrig haft några svårigheter att acceptera. Det kanske jag hade alldeles för lätt för under min ungdomstid, då det faktiskt ibland betydde "kanske".

Mycket förvirrande var det och skönt att det är mera av klarspråk idag. För det är det väl? Det var bara att retirera fast man kunde ha svurit på att man hade halva inne innan hon sa nej. Och stålsätta både sin själ och även sina övriga lemmar. Och lunka hem i natten - Great Balls of Fire.

Så lunkade vi (ballarna och jag) så småningom, om ni förstår! Nudge, nudge. Och inte var det skadligt utan stärkte både karaktären och högerhandens muskler, särskilt thenarmuskeln, den som golfspelare tränar upp. "Oj, spelar du mycket golf?" - "Nej men jag är proffs inom the noble art of self satisfaction".

Frivilligt?

Har jag ente skrevet

#My Fit

Detta med anglicismer. Att Always (Alltid?) anger att kvinnor är olika och sedan undviker det svenska ordet passform för favoritordet Fit ger rätt konstiga associationer, tycker jag.

Human parad-Oxe

 

Sådan är ju humanismen

Att man vill den andre väl.

Det är de rikas paradis men

Ock en fattig har en själ.

Parad-oxen med humanismen.

 

Sherp dig Tenzing.

Men för all del Jag kan ha fel.

Tao enligt Puh Nämns i Björn Natthikos bok.

Örådsvits - goda öråd dyra.

För-löpning.

 

Ramona om bröllopsdag och annat.

Gärna även recension av Natthiko.

Något mer om väder och vind och tidsomställning.

 

Utifall Attefall, syndafall och backafall.

Bolund, litet Friggebo jag sätter på om hon vill.

Overcome och dra över.

Avdrags gillare. 

Är detta Friggebo eller Bolund?

Ideer

 

Krönika X någon dag som idag 2021-04-01, fast inte som skämt.

Alla problem som tas upp i vissa tv-program tycks jag själv ha skrivit om (senast hos Malou skärtorsdag).

Föräldrar borde prata mera med barn om:

Sex och då även samlevnad/könsroller.

Heterosexualitet och homosexualitet.

Olikheter men framför allt likheter mellan flickor och pojkar

Mobbing och särskilt våld och utövande av våld av och mot både killar och tjejer.

 

Humor - är allt roligt?

Tolerans contra hänsyn.

Visdom, åldrandets pros and cons. Kränkningskortet. Faran med censur.

Varför får vi så sällan se och höra ganska vanliga människor som får visa hur intressanta de flesta människor faktiskt är och hur mycket de har att berätta. En del är dessutom mycket duktiga berättare, oavsett ålder. Men äldre har ju oftast varit med om mera och hunnit fundera och kanske lärt sig något om livet. Och lär dig själv något! Kändiskulten ofta osund, ytlig och för mig oftast, men inte alltid, ganska ointressant.

Även om jag njuter mera av lite lugnare tempo, så måste jag återerövra det - har lärt mig tempot. Konstigt nog har vissa tv-program konstrat till det med artificiella situationer, hög volym, mycket färger, mer eller mindre äkta skratt. Högt tempo i repliker men sedan oändligt många omtag, omröstningar och deltävlingar med konsekvensen att det går en massa tid till oväsentligheter. Nya Mello, maskeradprogram med mera.

Tacka vet jag Lasse Holmqvist!

Återigen är jag aktuell, denna gång med Snapsvisor Humor eller kvinnoförnedrande? Stötande, blasfemiskt, spritromantiskt. . Återigen är jag aktuell om och om igen!

Feiknjus?

 

Feiknjus 2021-03-31:

Så påverkas barn av benskydd, mensskydd, avskydd.

Skydd mot barn?

Dagens med Oclara Hänryck.

Dymmel-lymmel.

Skärttorsdag eller skittorsdag?

 

Tillväxtverket?

 

Brev till Växtverket:

När ja va liden himma i Skåne led ja ofta av växevark (växtvärk).

men nu e den över och jag är göteborgare.

Kan I göra nåt i efterskott?

Ur led är tiden,

men kanske bättre än att leden är det,

bara tiden är i tid, i själva verket,

i urverket - eller vad säger själva Verket?

Ja, vad säger ni själva?

 

Vad säger Verkmästaren, själva GD:n?

Men om Leden är ur tid?

Den urtida leden, Inte kemisten Ido Leden utan

Våra förfäders urgamla ledungsled!

Är tiden inne?

 

Innan tiden är ute, låt oss resa oss,

Sluta leden och resa, nej skrida till Verket!

Och ta leden i egna händer (Nej, leden!)

Så det händer nåt!

Om än i efterskott

Som kanske borde gjorts i förskott.

För att förebygga ryggskott.

Eller trollskott.

Eller skeden I vacker hand.

 

 

Stars

Early star